Ik ben Adri van Esch.

Fijn om kennis te maken. Het is mijn hobby en meteen ook mijn werk: het schrijven van teksten. Voor magazines, kranten, websites en brochures. Geen poëzie, wel heel leesbaar, helder en duidelijk. Ik schrijf interviews, reportages, achtergrondartikelen, reisverhalen of nieuwsberichten. Kort of lang. Voor print of online. Ik kan een complete uitgave verzorgen, losse artikelen leveren, de eindredactie doen of een website bijhouden. Over mijn persoonlijke liefhebberij – de steeds groter wordende attractieparkenbranche – heb ik een eigen website: Parkplanet. Op de site waar je nu bent staan enkele artikelen van de honderden die ik geschreven heb. Ook over andere onderwerpen dan pretparken. Zo krijg je een goede eerste indruk.

LInk naar:Attractieparken

Attractieparken zijn mijn passie, al van kinds af aan. Ik heb er honderden artikelen, berichten en interviews over geschreven op mijn website Parkplanet.nl. Over de wereldwijd bekende als Efteling en Disneyland, over ouwe getrouwen als Legoland en Slagharen, over succesvolle nieuwkomers als Toverland en Puy du Fou. Op deze site tref je een kleine bloemlezing aan. Heb je de smaak te pakken, bekijk dan vooral ook Parkplanet.nl. Of – ook leuk – de kindervariant Parkplanet4kids.nl.

Symbolica heeft de Efteling een hart gegeven • Sander de Bruijn

“Het is beter een mijl te reizen dan om duizend boeken te lezen”, zei de filosoof Confusius. Niets levert zoveel onvergetelijke indrukken op als reizen door stad en land. En hoe mooi is het om op elke reis terug te kunnen kijken? Ik legde diverse van mijn reizen vast in artikelen. Over mijn ontdekkingsreis per fiets door Gent en Leuven, over de speurtocht door Les Grands Magasins van Parijs, over hoe de zomer gekoesterd wordt in Helsinki. Ga mee, want elke voettocht van duizend kilometer begint met één stap.

Aan de overkant van de Donau rijst Boeda uit het water, heuvelachtig en in de avonduren bijna sereen stil

Politiek is mensenwerk. Wie besluit een politieke carrière te starten – of dat nu in de gemeenteraad, Provinciale Staten of het landelijke parlement is – weet dat dat niet gemakkelijk wordt. Want: “Politiek is de keuze tussen de minste van twee kwaden”, verwoordde cabaretier Fons Jansen de uitdaging van politici ooit eens heel treffend. Ik interviewde in de loop der jaren heel wat politici, van beroemd in heel Nederland tot bekend rond het dorpsplein. Maar allen hadden hetzelfde doel: de wereld een klein beetje beter maken.

Ik kan kennelijk bruggen bouwen, coalities smeden en draagvlak creëren • Mark Rutte

Een interview met een Bekende Nederlander (m/v) is meer dan elk ander gesprek een momentopname. Vandaag is hij of zij beroemd, morgen is het over. Vandaag staat hij of zij in de spotlights, morgen zijn ze gedoofd. Vandaag is hij of zij interessant vanwege een nieuw televisieprogramma, boek of cd, morgen weet niemand de titel meer. Niks is zo vergankelijk als roem. Gelukkig zijn er dan wel de verhalen nog.

Toen ik in 1964 het tv-programma Nieuwe Oogst won, waren er nog geen Privé, Story en RTL Boulevard • André van Duin