De Grote Efteling Banken Test

Eft Bank Vliegende Draak Peter 15PP

In de Efteling vindt een ware bankenrevolutie plaats: de degelijke houten parkbank moet het veld ruimen voor nieuwe onderhoudsvriendelijke zitbanken. En dat is geen vooruitgang: de nieuwe parkbanken zien er mooi uit, maar het zitcomfort is door de bank genomen erbarmelijk. We ploften neer op alle bankjes in het pretpark en schreef de ervaringen op in deze ‘Grote Efteling Banken Test’.

Na een wandeling door het Sprookjesbos, een zweeftochtje door Droomvlucht, een rondje met de traptreintjes en drie ritjes in de Python is het goed rusten. Heerlijk: even op een bankje neerzakken om alle indrukken rustig te verwerken. Genieten van vrolijke langslopende bezoekers of van een banaantje of een appel (pas op: niet die van Sneeuwwitje!).

Je hoeft niet te zoeken: overal in de Efteling staan bankjes. Om even uit te rusten van alle belevenissen, om te profiteren van het mooie weer, om mensen te kijken, om rustig wat te eten, om te wachten op mensen in je gezelschap die wél in Joris en de Draak durven. Op een bankje zittend van de Efteling genieten maakt je dagje uit leuker. En minder inspannend! Het is immers een dagje uit, dus waarom zou je je al te moe maken?

Eft Bank Halve Maen hout 15PP
Maar het ene bankje is het andere niet. De ene bank zit heerlijk en staat op een perfecte plek. De andere is een onding en staat ook nog eens op een vreselijke locatie. Wij dachten: als er oliebollen getest worden, en wasmiddelen en nieuwe haringen, waarom dan ook niet de bankjes in Nederlands bekendste pretpark testen? Na maandenlang uitproberen kunnen we de zitbanken in het attractiepark in Kaatsheuvel verdelen in drie categorieën: ‘Blijf zitten waar je zit’, ‘Het oog wil ook wat’ en ‘Van dik hout zaagt men banken’.

Lees hier de complete Grote Efteling Banken Test

 

Twitter

Loading..