• REIZEN

  • REIZEN

Les Grands Magasins van Parijs

Je kunt naar Parijs voor de bezienswaardigheden, de musea, het uitgaan of gewoon voor de sfeer. Maar de Franse hoofdstad is ook een shoppingparadijs. Alleen al in de vijf grote warenhuizen – Les Grands Magasins, met hoofdletters! – kun je dagenlang ronddolen.

Helsinki omhelst de zomer

De inwoners van Helsinki persen alles uit hun korte zomer. Van vroeg tot laat vertoeven zij op straat, in parken, op pleinen of op eilandjes langs de kust van de Finse hoofdstad om maar geen zonnestraaltje te hoeven missen.

Op de velo door Gent en Leuven

De mooiste manier om Gent en Leuven te verkennen is op de fiets. We doen wat de tienduizenden studenten er ook doen: we springen op het stalen ros en rijden kriskras door de twee steden.

Wenen & de smartelijke soap van Sisi

De mythe en de tragiek rondom keizerin Elisabeth zijn in Wenen heel tastbaar. Iedereen kent het verhaal van de prachtige Elisabeth die het hoofd van keizer Franz Joseph I van Oostenrijk op hol bracht.

Boedapest baden in weelde

Boedapest heeft prachtige historische gebouwen, rijke cultuuruitingen in musea en galerieën, een divers winkelaanbod en een dynamisch uitgaansleven. Boedapest heeft bovendien iets wat andere steden niet hebben: thermale waterbaden.

Dresden, vitaal tot op de oude botten

Dresden heeft misschien wel het mooiste oude stadshart van alle Duitse steden. Wie zich overdag vergapen heeft aan de monumentale pracht en praal vindt ’s avonds aan de andere kant van de Elbe gemütliche Kneipen.

Een tropische combinatie: Sri Lanka en Malediven

Eén grote familie op Key West

Lekker lange dagen in Göteborg

Hamburg: vrijzinnige Hanzestad

IJsland, puur en zonder sterallures